Uw eerste bezoek

Neem bij uw eerste bezoek altijd een geldig identiteitsbewijs mee, evenals een paar (sport, of werk) schoenen. Vanaf augustus 2011 is podotherapeutische zorg direct toegankelijk. U kunt dus zonder verwijzing een afspraak maken. Heeft u wel een verwijzing van de huisarts of specialist? Neem deze verwijzing dan mee.

Tijdens het eerste consult vraagt de podotherapeut naar uw klachten en zal vervolgens uw voeten nader onderzoeken. Door het bewegen en aftasten van uw voeten heeft de podotherapeut een indruk van de bouw en de functie van uw voeten. Ook wordt er kritisch gekeken hoe u staat en loopt. Dit gebeurt met gebruik making van een drukmeetplaat waarbij er drukken onder uw voeten worden gemeten tijdens het stil staan en het lopen.

Afhankelijk van uw klacht kan het nodig zijn om een aanvullend onderzoek van knie, heup en/of rug uit te voeren. Hierbij kan het nodig zijn dat u uw lange broek moet uittrekken.

Als de oorzaak van uw klacht duidelijk is, bespreekt de podotherapeut samen met u de behandelmogelijkheden. Tevens worden de kosten met u besproken en geven we aan wat u vergoeding van de verzekering zal zijn. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent en wat podotherapie voor u kan betekenen.

Indien na het 1e consult de conclusie wordt getrokken dat podotherapie niet de juiste oplossing is, dan verwijzen we u gericht naar een andere paramedische discipline of naar de huisarts.

Voor een eerste consult dient u 50 minuten te reserveren !