Podotherapeutische zolen

Veel voetklachten kunnen behandeld worden met behulp van podotherapeutische zolen. Als er te veel druk op een bepaalde plaats is, dan moet de zool de druk verminderen of verdelen. Beweegt de voet niet juist, dan moet de zool zorgen voor correctie.

Voor sporters maken we sportzolen voor in de sportschoen. Deze zijn vervaardigd van ander materiaal en zijn bestand tegen intensief gebruik en vocht.
Er wordt een digitale afdruk van uw voeten gemaakt. De zolen worden met behulp van de computer ontworpen. Daarna door een computer gestuurde freesmachine uitgefreesd.

In het begin zullen uw voeten moeten wennen aan het lopen op de zolen. U kunt bijvoorbeeld spierpijn krijgen of vermoeide voeten. U kunt de zolen dan af en toe uit de schoenen halen om de voeten weer even rust te geven. Na 2 weken zou u aan de zolen gewend moeten zijn. Vervolgens duurt het 6 tot 8 weken totdat uw klachten verbeterd zijn. Een inlegzool moet u in principe niet voelen in uw schoen. Wanneer de zool steeds op de zelfde plaats (hinderlijk) blijft drukken neem dan contact met ons op 036-5336013.

Uw zolen hebben ook wat onderhoud nodig. In onze brochure leest u meer hierover.