Veel gestelde vragen

Wordt mijn behandeling vergoed?
Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw aanvullende pakket. U kunt in het vergoedingsoverzicht terugvinden wat uw verzekeraar vergoed in het aanvullende pakket voor Podotherapeutische behandelingen.

Heb ik een verwijsbrief nodig?
Sinds oktober 2011 is de podotherapeut vrij toegankelijk en heeft u niet persé een verwijsbrief nodig. Wanneer u geen verwijsbrief heeft zijn wij verplicht om u een aantal extra vragen te stellen over eventuele aanwezigheid van een ziektegeschiedenis. Het kan zijn dat dan alsnog contact met u huisarts gezocht moet worden.

Is de podotherapeut aangesloten bij een beroepsvereniging?
Alle podotherapeuten die bij Podotherapie Almere werkzaam zijn, zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP)

Wanneer moet ik met mijn kind naar een podotherapeut als de voeten wat naar binnen staan?
Tot ongeveer 6 á 7 jaar is het normaal dat voeten en enkels naar binnen staan. Als er geen klachten zijn, kunt u afwachten of de stand van de voeten uit zichzelf corrigeert. Als er wel klachten zijn zoals: veel vallen, snel moe tijdens lopen en rennen of pijnklachten, dan kan de stand van de voeten gecorrigeerd worden door podotherapeutische zolen. In onderstaande poster en folder heeft u een overzicht van de ontwikkeling van een kindervoet.
poster
folder

Hoe lang gaan podotherapeutische zolen mee?
Een podotherapeutische zool gaat over het algemeen twee tot drie jaar mee. Hoe lang een podotherapeutische zool meegaat, hangt af van de intensiteit, onderhoud en de omstandigheden van het gebruik. Ook de mate waarin u transpireert, de hardheid van de materialen die zijn gebruikt en het gewicht dat op de zolen rust beïnvloeden de levensduur van de podotherapeutische zool. We maken verschillende type zolen. De één is wat slijtvaster dan de ander.

Wanneer moet ik mijn zolen laten controleren?

Het is aan te raden uw zolen jaarlijks te laten controleren op functie en kwaliteit. Het kan nodig zijn de podotherapeutische zool van een opknapbeurt te voorzien door bijvoorbeeld de bovenlaag te vervangen.

Kan ik podotherapeutische zolen in alle schoenen dragen?

Er zijn steeds meer (ook modieuze) schoenen met een losse inlegzool te koop. Zolen nemen natuurlijk wel wat extra plaats in. Niet in de lengte of breedte maar in de hoogte. Door de losse inlegzool uit de schoen te halen en te vervangen door de podotherapeutische zool verliest u geen ruimte. Bij schoenen zonder losse inlegzool is het van de breedte en hoogte van uw schoen en voet afhankelijk of de zolen in de schoenen gedragen kunnen worden. In de regel is dit bij mensen met een smalle voet en een lage wreef eerder mogelijk dan mensen met een brede voet met een hoge wreef.

Kan ik bij het sporten mijn dagelijkse zolen ook gebruiken?
Wij adviseren u om de zolen voor uw dagelijks gebruik niet in uw sportschoenen te plaatsen maar apart een paar sportzolen te laten vervaardigen.

Kan ik ook terecht voor voetverzorging?

Alleen als een pedicure een bepaalde behandeling niet meer kan, durft of mag uitvoeren, zal een podotherapeut de behandeling overnemen. In het bijzonder bij patiënten met diabetes mellitus, reuma en vaatlijden neemt de instrumentele behandeling van de podotherapeut een belangrijke plaats in. Wij werken nauw samen met de meeste pedicures in Almere. In onze vestiging in Haven werken we samen met Gladys Benjamin (06-18403016). Bij menu onderdeel "DM pedicures" kunt u een lijst downloaden met gecontracteerde pedicures.


Ik heb een klacht over de organisatie of over mijn podotherapeut. Waar kan ik terecht?
Indien u niet tevreden bent over de organisatie of over uw podotherapeut, dan kunt u dit uiteraard aan ons kenbaar maken. Wij zullen dan proberen de klacht samen met u op te lossen. U kunt uw eventuele klacht sturen naar: klachten@podotherapiealmere.nl.
Ook kunt u hierover informatie vinden bij onze beroepsvereniging NVvP
www.podotherapie.nl/patient/ontevreden