Podotherapie Almere

De praktijk is al sinds 1993 gevestigd in Almere. Er werken op dit moment 2 podotherapeuten in de praktijk op verschillende vestigingen. Bij klachten aan de voeten of aan hoger gelegen gewrichten zoals enkels, knieën, heupen en rug kunt u terecht in onze praktijk.

We willen ons ongehinderd kunnen verplaatsen. Een probleem met uw voeten kan een belemmering zijn en andere lichamelijke klachten veroorzaken. Als u pijn heeft aan, of in uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug kan podotherapie uitkomst bieden. Serieuze klachten verdienen een serieuze aanpak. De praktijk maakt gebruik van moderne apparatuur.

Podotherapeuten zijn in Nederland de enige wettelijk erkende paramedici in de voetgezondheidszorg die patiënten behandelen met voetklachten of met klachten die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten. Het is een beroep dat in ons land officieel sinds 1982 wettelijk erkend is door het ministerie van WVC.
In december 1997 is de BIG-wet ingevoerd. Het beroep van podotherapeut is daarin geregeld in artikel 34. Dit betekent onder andere dat de titel ‘podotherapeut’ beschermd is, en alleen gebruikt mag worden door personen die afgestudeerd zijn op een opleiding voor Podotherapie; een 4-jarige HBO-opleiding.

Paramedici zijn geregistreerd volgens de wet BIG. In deze wet wordt aangegeven wat een paramedicus wel en niet mag doen. Ook is de paramedicus verplicht om zich te registreren in het Kwaliteitsregister voor Paramedici en zich iedere 5 jaar te her registreren. Herregistratie is alleen mogelijk als de paramedicus voldoende werkervaring heeft en voldoende bij- en nascholing heeft gevolgd. Op deze manier bent u als patiënt verzekerd van de beste zorg.

De opleiding tot podotherapeut is een 4-jarige HBO-opleiding. Er zijn twee opleidingen podotherapie; in Eindhoven aan de Fontys Hogeschool en in Enschede aan de Saxion Hogeschool.